Genrebild_festival_konsert

Dette er et tegn på at hørselen har fått seg et trøkk. Høy lyd sliter på hørselen og resultatet kan bli øresus og – over tid – nedsatt hørsel. Du risikerer å gå rundt med en evig pipelyd i øret (ikke bra) eller få hørsel som en 70 åring når du er 40.

Lydstyrken eller volum måles i desibel dB. Lydstyrken på konserter kan komme opp i 115 dB. Til sammenligning er lydstyrken på en motorsag på 110 dB. Det er et ganske stort trykk på de ømfintlige hårcellene i øret som gjør at vi oppfatter lyd. Går du på mange nok konserter og klubber og i tillegg går med høy mp3-lyd på øret er det fare for at du skader hørselen permanent.

Heldigvis finnes det en enkel måte å ta vare på hørselen og samtidig kunne nyte musikken. Svaret er musikkpropper.

Nå kan du beskytte hørselen og nyte musikken samtidig!

Skumpropper (eller bomull i ørene som noen faktisk bruker) fungerer dårlig til musikk. De beskytter godt, men kutter vekk mye av godlyden, særlig de lysere tonene. Man får altså ikke fullt utbytte av musikken.

Musikkpropper har et filter som demper volumet på lyden med minimal forvrengning av selve lydbildet. Effekten kan sammenlignes med å skru ned på volumknappen. Du beskytter dermed hørselen samtidig som du får fullt utbytte av musikken.

Musikkpropper kan deles inn i to kategorier. Universalpropper og formstøpte propper.54dadd2f91de

Universalpropper ser gjerne ut som små trær og er laget for å passe de fleste ører. De fås i forskjellige størrelser og med forskjellige dempningsgrader. Universalpropper koster mellom 50-300 kr, og det er en sammenheng mellom lydkvalitet og pris. Ørepropper.no har et utvalg av universalpropper i flere priskategorier. Klikk på kategorilenken musikkpropper for å se utvalget vårt.

Formstøpte propper spesiallages etter avtrykk av ørene dine og man kan selv velge filter og dermed dempningsgrad. Lydbildet og komforten er mye bedre enn hos universalpropper, men proppene er gjerne mye dyrere – rundt 1500 kr for et par.  De anbefales likevel for musikere og for folk som går mye på konserter. Ørepropper.no har spesialavtale med Hantek AS. Ta kontakt med oss for mer informasjon.

Musikkpropper kan brukes til mer enn musikk. De passer utmerket i situasjoner der man ønsker å dempe støy, men fremdeles kunne få med seg det som skjer og sies – som for eksempel utelivet og på støyende arbeidsplasser. Er man overfølsom for lyd (hyperakustikus) kan musikkpropper hjelpe.

Både universalpropper og formstøpte propper kan brukes mange ganger om man holder de rene.

Husk også å holde avstand fra høyttalerne og ta pauser fra musikken på festivaler og utesteder.

Nyt musikken med friske ører livet ut!

 

Hilsen,

Ørepropper.no